TIPS KOMPUTER

INSPIRASI KESIHATAN KOMPUTER

INSPIRASI PERTANYAAN laman web

Hak Milik INSPIRASI TEKNIK LAWAK Saturday, September 5, 2009


KAMI MENERIMA BEBERAPA PERTANYAAN TENTANG

1. " Laman WEB manakah yang mudah untuk buat perubahan pada paparan Windows".

-Untuk menukar paparan WINDOWS anda boleh mengunjungi laman web ini dengan klik 
Disini anda akan diterangkan satu persatu langkah untuk menukar paparan Windows secara lebih ilmiah serta tamankninah.

2. " Macam mana kalau kita  nak tahu dan tengok kelajuan INTERNET "..

- Sebenarnya banyak laman Web yang menyediakan perkhidmatan untuk melihat kelajuan Internet kita, apapun kami lebih suka gunakan laman ini KLIK DISINI kerana ianya lebih menarik. Anda Klik pada SEGITIGA kuning maka proses akan dimulakan secara sendiri..

3. " Dimana nak dapatkan Driver untuk komputer".

-Soalan ini terlalu umum, banyak tempat anda boleh cari, semuanya bergantung kepada jenis driver yang anda gunakan. Berikut beberapa contoh laman web untuk driver yang mudah dan glamer. Untuk makluman sekiranya anda menemui laman ini www.driverguide.com ini adalah laman berbayar..KLIK SINI - INI adalah laman Web yang sering digunakan oleh Team Inspirasi kerana banyak kemudahan dan permasalahan boleh dirujuk dari laman ini.

 4. "Apakah kesannya jika menggunakan anti virus yang diberi tempoh percubaan "..


-Banyak kesan bakal terjadi jika menggunakan anti virus begini, Anda cuba berfikir begini saja.. Anda bagi saya cuba kereta saya selama seminggu , lepas seminggu saya pulangkan kereta anda dan tidak minat nak membeli ..apakah perasaan anda?..Adakah saya menggunakan kereta anda selama seminggu itu dengan cara yang selamat?..Berbaloikah pengorbanan anda ini.?..Tentu tidak!! samalah juga dengan perisian yang diberikan secara percuma pada awalnya ini, perisian ini akan berubah menjadi Spam @virus sekiranya anda tidak jadi membeli..Tidak ada barang kita dapat secara percuma dalam dunia ini..
Walau bagaimanapun terdapat perisian Anti Virus yang terkenal menyediakan perkhidmatan untuk mengesan kehadiran Virus secara online..tapi INGAT!!! HANYA KESAN SAHAJA..PADAM TIDAK..
Disini beberapa laman anti virus untuk rujukan anda..


klik kaspersky 


klik Bitdefender


klik ESET


Klik PANDA


5. " Bagaimana nak membuat Blog atau laman Web"..


- Ini soalan berat dan bermasalah bagi kami, kerana untuk makluman anda, kami tidak pakar dan mempunyai kemahiran yang tinggi tentang membuat blog atau laman Web ini, kami juga seperti anda masih dalam peringkat pembelajaran namun demikian, anda boleh layari beberapa blog yang menyediakan perkhidmatan ini seperti 


KLIK Panduanpemblog


KLIKMyblog-rizz


KLIK KONGSIBLOG


KLIK TANYA SIFU


Sekian.. Jumpa Lagi


0 ULASAN Anda

Post a Comment

INSPIRASI ANDA

NUFNANG

Followers

bookmark
bookmark
bookmark
bookmark
bookmark

LIVE PARLIMEN