TIPS KOMPUTER

INSPIRASI KESIHATAN KOMPUTER

BIAR BIL GATE TAK LENA TIDUR KERANA KITA kes 1

Hak Milik INSPIRASI TEKNIK LAWAK Saturday, October 24, 2009






Sebelum kita belajar macam mana nak jadikan Windows kita Tulen, anda perlu fahami dulu beberapa perkara dibawah.
Kenapa kita perlu gunakan Windows Tulen bukan cap ayam atau citak rumpak!! Banyak sebabnya antaranya


1. Untuk memudahkan urusan anda muat turun apa-apa perisian dari Web Microsoft tanpa sebarang masalah.
2. Untuk mengelakkan komputer anda terpaksa menjadikan notis amaran seperti gambaran dibawah sebagai perhiasan setiap kali menggunakan komputer..



Contoh notis hiasan yang nak ditelan mati mak,nak diludah mati bapak..


















3. Untuk mengelakkan anda disaman atau dikompaun kerana menggunakan perisian cetak rompak.


Setelah anda faham barulah boleh kita mulakan tugas yang akan menyebabkan Bill Gate kekurangan sumber kekayaan..tak perla, dia pun dah terlebih kayo dah sekarang ni..ape salahnya korban sikit ye tak..


Peringatan untuk anda,sebelum anda meneruskan tugas ini, pertamanya anda perlu kenal pasti Windows Xp apakah yang anda gunakan kerana terdapat pelbagai versi Windows dipasaran dan setengahnya tidak boleh mengunakan Code yang akan diberi ini, tetapi anda masih boleh mencuba kerana teknik ini tidak membahayakan sistem komputer malah tidak mampu menjejaskan kesihatan anda..cubalah mana tau jika ada rezeki..


Gunakan arahan ini untuk mengenal pasti apakah versi Windows XP anda..


Bermula dari Start anda perlu dapatkan Control Panel , pada Control Panel anda klik System.
Pada bahagian General Dalam System perhatikan pada gambaran bertanda dibawah untuk mengenal pasti apakah versi yang digunakan..





Pada kotak ditanda ,Windows ini ialah Service Pack 2 dikenali juga SP2..


















- Jika Windows anda SP2, gunakan Code dibawah ini..


Windows Registry Editor Version 5.00


[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\WPAEvents]

"OOBETimer"=hex:ff,d5,71,d6,8b,6a,8d,6f,d5,33,93,fd

"LastWPAEventLogged"=hex:d5,07,05,00,06,00,07,00,0f,00,38,00,24,00,fd,02


[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion]

"CurrentBuild"="1.511.1 () (Obsolete data - do not use)"

"InstallDate"=dword:427cdd95

"ProductId"="69831-640-1780577-45389"

"DigitalProductId"=hex:a4,00,00,00,03,00,00,00,36,39,38,33,31,2d,36,34,30,2d,\

31,37,38,30,35,37,37,2d,34,35,33,38,39,00,5a,00,00,00,41,32,32,2d,30,30,30,\

30,31,00,00,00,00,00,00,00,00,0d,04,89,b2,15,1b,c4,ee,62,4f,e6,64,6f,01,00,\

00,00,00,00,27,ed,85,43,a2,20,01,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,\

00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,31,34,35,30,34,00,00,00,00,00,00,00,ce,0e,\

00,00,12,42,15,a0,00,08,00,00,87,01,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,\

00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,94,a2,b3,ac

"LicenseInfo"=hex:9e,bf,09,d0,3a,76,a5,27,bb,f2,da,88,58,ce,58,e9,05,6b,0b,82,\

c3,74,ab,42,0d,fb,ee,c3,ea,57,d0,9d,67,a5,3d,6e,42,0d,60,c0,1a,70,24,46,16,\

0a,0a,ce,0d,b8,27,4a,46,53,f3,17
                                                     
- Salin keseluruhan Code diatas, jangan ada yang tinggal dan klik Copy..Seterusnya buka Notepad dan Paste Code ini kedalamnya..


- Gunakan arahan Save As dan simpan pada Desktop untuk memudahkan anda mencari  dan  namakan fail tersebut dengan nama anda dengan menambah  .reg dihujungnya seperti contoh JAWA.REG

Setelah selesai, lihat pada desktop anda dan klik dua kali pada fail tersebut seperti gambaran diberi

Tekan Y untuk teruskan..

















 Pastikan anda menerima Notis kejayaan seperti gambaran disebelah.
Jika tidak berjaya ulangi semula langkah tadi.
















Seterusnya buka new tab  Internet anda dan klik pada alamat ini


Klik pada bahagian bertanda merah iaitu Validate Windows.













Apabila arahan ini dipaparkan menandakan usaha anda telah berjaya..




















Selamat Mencuba dan kita sambung dalam artikel seterusnya..











0 ULASAN Anda

Post a Comment

INSPIRASI ANDA

IKLAN UNTUK ANDA..JADI tunggu pe ..

NUFNANG

Followers

bookmark
bookmark
bookmark
bookmark
bookmark

LIVE PARLIMEN