TIPS KOMPUTER

INSPIRASI KESIHATAN KOMPUTER

KEMUDAHAN TELEFON SMS UNTUK FACEBOOK

Hak Milik INSPIRASI TEKNIK LAWAK Wednesday, November 18, 2009







Mungkin ada yang belum tahu FB membolehkan kita menerima SMS yang dihantar oleh rakan-rakan FB terus melalui Tenefon bimbit, telefon rumah tak boleh!!! Kemudahan ini amat berguna untuk kita menerima mesej tanpa perlu masuk kedalam FB..


Perlukah enpon canggih nak guna kemudahan ini? Tidak..telefon Norkiah yang macam batu asah pun boleh..tapi jika anda ada enpon yang canggih lebih baik kerana banyak kemudahan boleh digunakan..


Berapakan caj akan dikenakan? RM1 dikenakan selama seminggu..berbaloi-baloi ler tu..ala..enpon beli ribu-ribu tak kan isi topak RM5..isk..isk..wat malu kat kanak-kanak tadika jer..


-Macam biasa, masuk FB



- Klik Pada Application dan Klik pada Browse More Application













- Pada bahagian Search taipkan Mobile













- Klik pada Mobile by Facebook seperti gambar ini







- Seterusnya klik pada Go to Application















- Klik pada Sign Up for Facebook Text Messages.























- Apabila Active Facebook texts muncul - tukar Choose Carrier kepada Celcom.







- Sekarang dapatkan enpon anda, taipkan mesej "f" dan hantar ke 32665.






- Tunggu sehingga anda terima mesej bersama dengan No Kod  bukan baju Kod..karang anda pensan lak





- Masukkan no Kod yang diterima dan klik pada Confirm..












Tahniah anda baru saja berjaya mendaftar untuk mengunakan SMS Facebook..





Selamat mencuba.














0 ULASAN Anda

Post a Comment

INSPIRASI ANDA

IKLAN UNTUK ANDA..JADI tunggu pe ..

NUFNANG

Followers

bookmark
bookmark
bookmark
bookmark
bookmark

LIVE PARLIMEN